Leseliste til "Effektiv nettskriving"

Samler opp mye stoff fra nettet om dagen som underlag til oppfølgeren til boken God nettskriving. Du finner researchen på del.icio.us-feeden min. Men har også et behov for å oppdatere litteraturlisten.

Her er foreløpig leseliste som del av arbeidet med den reviderte utgaven:

De to siste (Nielsen og Krug) har jeg lest før, men er kommet i oppdaterte utgaver. Når det gjelder Shirky og Weinberger er det tips jeg kom over på Personlig eller populær-seminaret i juni

Ikke så mye om selve skrivebiten. Har funnet overraskende lite ny litteratur der som virker overbevisende. Tar derfor gjerne i mot flere tips.

Vist 805 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Hei Ove. Her kommer et innlegg fra prærien :-) (er på ferie i Montana). Jeg synes du bør ha med en liste over blogger det er verdt å følge – feks A List Apart. Kanskje også en bok om webanalyse – det hjelper for å se hva folk faktisk trigger på. Selv liker jeg godt Avinash Kaushiks: Web Analytics an hour a day: http://www.webanalyticshour.com/. Noe som går spesifikt på søk/seo vil også være bra (hør med Sander hva han mener er “THE BOOK” ift emnet). Lykke til videre! Sommerhilsen fra Beate

Takk for fine prærietips, Beate. Ordre på “Web Analytics an hour a day” ligger nu inne på Amazon. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal angripe webanalyse, men mulig boken gir noen ideer. Tar gjerne tips.

Når deg gjelder SEO har jeg allerede skrevet et røfft utkast til et kapittel. Gikk overraskende smertefritt, mye i hodet allerede. Trenger jeg mer så prater jeg med Sander.

Hei igjen, Ove. Fortsatt på prærien… Jeg ville tatt det utifra viktigheten av tilbakemeldinger fra målgruppen/brukerne. Det kan man samle på flere måter – webanalyse, brukerundersøkelser, brukerinterjuer, brukertester, kommentar- og tilbakemeldingsfunksjoner mm. Håper du liker boken.

Så bra at søk er i boks. For å klarne hodet kan jeg anbefale fottur i rocky mountains – hadde en fantastisk tur i dag tidlig. Fortsatt fin sommer. Beate

Takk for at du legger ut leselisten! Gode titler der. Jeg er kanskje litt frekk, men vil gjerne foreslå min egen bok, Blogging, som kom ut nå sist måned. Boken er selvfølgelig veldig fokusert på blogger, men det er en god del der om hvordan bloggere legger opp innholdet sitt og skriver. Kanskje særlig nyttig er biter om møtet mellom journalister og bloggere, og det som handler om hvordan engasjere lesere.

Gleder meg til Nettskriving 2.0 – det er en stund siden jeg leste førsteutgaven, spennende med ny utgave!

Hyggelig at du ser frem til ny utgave, Jill – og ikke minst spennende tips. Ser frem til å lese boken din. Som tidligere nevnt er den forrige versjonen av “Nettskriving” i tynneste laget når det gjelder sosiale tekster. Møtet mellom skribent/leser, brukerdeltakelse og tekst som samtale blir derfor viktige punkter. I disposisjonen har jeg satt av et eget kapittel til sosial nettskriving.

Annonse

Nye bilder