Fagblad lanseres på nett

Bladhode

I dag lanseres fagbladet Skattebetaleren på nett: http://www.skattebetaleren.no.
Nettnyhetene har fram til i dag levd et litt inneklemt liv i “mororganisasjonen” Skattebetalerforeningens nettside.
Vi tar imot alle kommentarer rundt design, innhold – og koding for de som har greie på sånt med stor takk!

Vist 618 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Grattis, dette er type nettsted jeg har knakende god tro på – og er sikkert ikke alene. Spesialisert nyttestoff på tema der vi roper etter gode råd og avisene ofte serverer lettvintheter. Men tre spørsmål før jeg kommer med fler tilbakemeldinger:

  • Hva er målet til Skattebetalerforeningen med nettstedet?
  • Hvem er målgruppen?
  • Hvordan og hvorfor tror dere målgruppene bruker nettstedet?

Umiddelbart, og uten at jeg vet hva dere egentlig vil, savner jeg temaene (aksjer, arv, bolig, fradrag, lønn osv) frem på forsiden. Jeg har mistanke om at jeg vil bruke siden deres (og det uten at jeg vet om jeg egentlig er i målgruppen) i helt spesielle situasjoner når jeg jakter på konkrete svar.

Nå bruker jeg fra forsiden vel mye tid på navigere i nyheter og menyer uten at jeg ser noen navigasjonspunkter som har mye lukt i seg. Jada, jeg ser at tema er der, men menypunktet “tema” er luktløst. Veldig ukonkret.

Når det gjelder selve innholdet så virker det veldig helstøpt. Konkret, forbrukerorientert og åpenbart skrevet av kompetente journalister med fokus på rådgivning og “hvordan”-saker. Liten detalj bare visuellt i forhold til innholdet: Hva med å ha litt annen forsidelayout på kommentarer? Kanskje bruke et croppet snakkende hode av Gry Nilsen, istedet for vanlig bilde. Da får du en større visuell dynamikk på forsiden og unngår i tillegg at det ser ut som generisk gjenbruk av stock-bilder hvis hun har flere kommentarer på samme forside

Hei Ove, og takk for tilbakemeldingen!

Målet med nettstedet: Foreningen utgir i dag fagbladet Skattebetaleren – som nå altså har fått en egen nettutgave. Foreningen har som en av sine grunnpillarer at den skal informere om skatt og avgift, og det er det en forsøker gjennom nettstedet Skattebetaleren.

Målgruppen er ingen klar enhet. Foreningen har vanlige skattytere som medlemmer – men også profesjonelle brukere, regnskapsførere, jurister og liknende. På Skattebetaleren.no håper vi å nå begge målgrupper.

Vi har en antakelse om at folk bruker nettsiden til å finne informasjon/tips idet de har konkrete skattespørsmål: De skal fylle ut selvangivelsen, sjekke ut arvespørsmål osv.

Du har helt rett i at vi bør ha temaene inn på forsiden (de skal blant annet inn i “Les mer” linja). Jeg er litt usikker på om jeg kan få punktene mer synlig inn på forsiden, men jeg tar helt klart poenget, og skal tenke hardt. Har du noe forslag til hva jeg kunne kalt menypunktet “tema”?

Jeg er litt usikker på hva du mener med croppet snakkende hode. Du mener under “Siste fra bloggen” på forsiden bør bruke bilde av forfatter? Det har jeg for så vidt vurdert, det er bare litt mer krevende teknisk. Tanken er god, skal se hva jeg får til. Jeg synes per definisjon at forfatter av kommentarer / blogger bør identifiseres skikkelig.

Vi har en antakelse om at folk bruker nettsiden til å finne informasjon/tips idet de har konkrete skattespørsmål: De skal fylle ut selvangivelsen, sjekke ut arvespørsmål osv.

Det tror jeg du har helt rett i, tror folk kommer til å bruke siden dere veldig aktivt i en del situasjoner – jeg selv inkludert. Det jeg savner da er innganger på forsiden som er mer oppgaveorientert til det knakende gode innholdet dere faktisk serverer. Se på forsiden til Finansforbundet for eksempel (også brukt som eksempel i Effektiv nettskriving ) eller Skatteetaten . Sistnevnte er dårligere gjennomført, men begge tenker brukeroppgaver på forsiden. Nå kan du si at ingen av dem er nyhetsnettsteder, men jeg tror utgangspunktet for brukeren i begge tilfellene – og hos dere – er veldig likt: Vi ønsker svar på ett eller flere konkrete spørsmål.

Har du noe forslag til hva jeg kunne kalt menypunktet “tema”?

Nei, tema er sikkert det nærmeste. Utfordringen er at det uansett er et nivå høyere enn de mer konkrete triggerordene og oppgaveve brukerne kommer for å løse. Som sagt: det viktigste er å få frem temaordene i en slags klynge på forsiden og helst tenke enda mer oppgaveorientert.

Jeg er litt usikker på hva du mener med croppet snakkende hode. Du mener under “Siste fra bloggen” på forsiden bør bruke bilde av forfatter?

Jeg som roter litt her. Trodde saken i forsideflyten med bilde av Gry Nilsen var en kommentar. Ville derfor skille i flyten grafisk mellom kommentar og nyhet, men ser at det i praksis er en nyhet som lenker til nettmøte.

Takk for tips, Ove. Jeg har forsøkt meg på å lage en liten bolk, vet ikke helt om det ble så vellykket, men dog :-)

Yess, funker mye bedre! Et steg nærmere å svare på konkrete brukeroppgaver. Siden vi er så godt igang: temasidene er nå veldig fokusert på nyhetsflyt med sist puliserte sak. (Kan være jeg tar feil og at dere har andre måter å sortere på, men alt som ligger der nå er hvertfall etter sist publiserte.)

Men det er ikke nødvendigvis det samme som viktigste sak eller mest relevante sak. Sannsynligvis vil dere oppdage at stor andel av brukerne er ute etter et relativt begrenset antall artikler innen hver seksjon. Jeg ville vurdert en annen prioritering som i større grad er basert på viktighet og bruksmønster. Men her foreslår jeg du bruker statistikken – både meste besøkte sider og “logganalyse av internsøket”, som veiviser.

Lykke til! Jeg kommer innom senere denne helgen for svar på et par høyst private spørsmål rundt egen selvangivelse :)

Velkommen på besøk, Ove! Når du har brukt siden til å lete fram egen informasjon, så har du kanskje noen flere tilbakemeldinger :-)

Når det gjelder sortering av temaartikler, så er denne kronologisk – og kommer nok til å fortsette å være det. Årsaken er rett og slett at vi har to nettsteder: Skatt.no og Skattebetaleren.no. På Skatt.no får du de utfyllende, komplette temaartiklene. Dette er imidlertid forbeholdt medlemmer (som jo også er minst 95% av abonnentene på bladet Skattebetaleren). Jeg kommer etter hvert til aktivt å lenke til temaartiklene, slik at dersom du leser en nyhetsartikkel om endringer i arveavgiften, så skal du også få presentert temaartiklene om arv og gaver.

Målet er jo at Skattebetaleren.no skal supplere, men ikke kannibalisere Skatt.no (foreningen).

Annonse

Nye bilder